محل تبلیغات شما
کاریان اینجا سالیان طولانی گذرگاه و قشلاق ایل بود .در ضمن از میزان کل مالکیت ان که  از کاریز نجم الدینی برخوردار بود یک هشتم متعلق به طایفه کلمبه ی و اولاد حاجی عزیز پدر بزرگ و کلان عمو ها بوده و هست اما به مرور زمان به سبب عدم مراجعه وارثین زمینها آنان  به ساخت و ساز توسط برخی اهالی منجر شده و مقدار زیادی از ان ناپدید و ساخت و ساز شده . اما سند  الآن رو شده و در پی کسب ان هستند منتها زمان بر است . یورد و منزلگاه این فامیل یوسفی ها و محمد خانی و شرکا تا 50 سال قبل در چند قدمی آتشکده و قلعه گلی کاریان بوده است . حتی چند تابستان هم این فامیل در مراتع و مزرعه کاریان تابستان خود را انجا گذرانده اند بدون پیمودن مسافت زیادی برای رسیدن به ییلاق و برگشتن دوباره به قشلاق خوش مراتع ایل .آنها  فصل گرما را با ساخت سایبان از شاخ و برگ درختان نخل و گز و بوته های شوره و کاشت هندوانه زندگی دل پذیری برای خود مهیا میکردند .   تصاویر واقعی از یورد انان در فصل آینده ارایه خواهد شد .گفتنی ها بسیار و مجال اندک .در حالیکه  رویدادهای مهمی در این قشلاق با اهمیت در گذشته ایل روی داده است ، رویدادهای تلخ و شیرین از جمله چند نوبت غارت در ان حوالی ، چند نزاع داخلی ، گیر افتادن نوجوانانی از ایل در برکه های پر از اب و نجات  توسط با تجربه های قوم. معاملات پایا پای با اهالی دهکده ها و رونق و شور و اشتیاق و پویایی زندگی ادامه دار تفریح سالم و گاها خطر افرین جوانان و صدها مورد دیگر .
 
یک نمونه از قرارد های دال بر مالکیت اولاد  حاجی عزیز  که سهم خود را با اجاره سه ساله به آزاد خان کاریانی   کدخدای  کاریان ،واگذار و مبلغ اجاره به میزان ( 12 دوازده تومان از سال 13 تا 21 است  در کل مبلغ 36 تومان )





اجاره سهم اقای ضرغامی از املاک فاریاب کاریان  ( کشت جو و گندم ) که توسط قنوات کاریان از جمله کاریز نجم الدینی در آن زمان آبیاری میشده است ،) اولاد حاجی عزیز کلمبه ی باصری مالک بخشی از امالک کاریان


طلوعی بر آتشکده آذر فرنبغ کاریان



نمایی از بقایای  ضلع شمالی آتشکده



برکه ی در چند قدمی آتشکده

نمایی از بقایای ویران شده قلعه گلی محل استقرار ون و مغان دوره ابتدای ساسانی


برکه بسیار بزرگ و مجل جمع آوری و ذخیره آب بین آتشکده و در ضلع جنوب شرقی قلعه گلی کاریان کهن



نخل و خرمای ویژه کاریان

ویژگیهای کاریان

بخشی از کانال و آبراهه کاریز (قنات ) نجم الدینی

برکه انجیری و اقع در شاخ برکه انجیری قشلاق ویزه باصری طایفه کرمی همجوار دشت گور

قلب دشت گور

آرامستان  گروهی از ایل باصری  در دشت و شاخ برکه انجیری  بی نام و نشان از دوره های پیشین که متعلق به طایفه کرمی  است . ( به اصطلاح ایلی ، دشتهای کش و قوس دار قشلاق که وسعت داشته و بین صخره های کوهستانی محاصره میشد به شاخ معروف بود که از مهمترین ان هم همین شاخ برکه انجیری ، که برکه ای روباز هم بدین نام معروف است . 
راه ارتباطی بین دشت گور و شاخ برکه انجیری با پوشش انبوه و پرپشت درختان کنار که هرجلوتر میرویم جنگلی انبوه و سایه دار را شامل میشود چنین بر می آید که عشایر منطقه خود حافظ محیط زیست و طبیعت کم نظیر و مراتع و قشلاق بوده و هنوز هم پایبندند . به انداه نیاز از چوبهای خشک برای افروختن آتش استفاده میکردند .جنگل ، کوه و دشت و کویر را منزلگاه و خانه خود دانسته و از ان بنحو احسن حفاظت و بهره برداری میکنند .





آخرین چاه رشته کاریز (قنات ) نجم الدینی  هنوز هم پر آب ، اما مسیر ان تغییر و به بیراهه زیر زمین میرود


هم اینک اب چاه این کاریز برای ،آب شرب دامها ی بومیان محلی مورد استفاده است .
دیگر چندان خبری از بزهای معروف خمسه و نژاد خوب و مقاوم بز و میش باصری در آن حوالی بجز چند تایی انهم در فصول کوتاه و زود گذر  نیست .




ادامه دارد

خاطراتی از گذشته مادر بزرگ

گذر گاهها و نماد ها ی ایل

سرزمین کاریان کهن قشلاق و خاستگاه باصری کلمبه ی اولاد حاجی عزیز، جنب آتشکده و قلعه گلی کاریان

کاریان ,برکه ,، ,قشلاق ,ان ,هم ,قلعه گلی ,برکه انجیری ,شاخ برکه ,گلی کاریان ,نجم الدینی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

comptilinni narnicklbacin gobbdumbgavis پرسش مهر 20 tiomodenmi فلش مموری ثبت برند - ثبت برند فارسی rambbemactu 118فایل- اولین مرکز فروش فایل به صورت حجمی Shirley's notes